Ekonomi

Britani, sektori i ndërtimit shënon rritjen më të madhe në 4 muajt e fundit

Britani, sektori i ndërtimit shënon rritjen më të madhe në 4 muajt e fundit

Indeksi PMI në sektorin e ndërtimit arriti në muajin nëntor nivelin më të lartë në katër muaj

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Eksportet e Turqisë arritën nivelin më të lartë në nëntor me 21,5 miliardë dollarë
02.12.2021

Eksportet e Turqisë arritën nivelin më të lartë në nëntor me 21,5 miliardë dollarë

Muş shpalosi të dhënat tregtare paraprake për muajin e kaluar, duke theksuar se eksportet e Turqisë gjatë periudhës janar-nëntor janë gjithsej 203,1 miliardë dollarë, duke kaluar edhe nivelet para pandemisë

“Turqia do të shohë efektet e qëndrimit aktual të politikës monetare në gjysmën e parë të vitit 2022”
02.12.2021

“Turqia do të shohë efektet e qëndrimit aktual të politikës monetare në gjysmën e parë të vitit 2022”

Guvernatori i Bankës Qendrore Turke, Şahap Kavcıoğlu, ka deklaruar se Turqia do të shohë efektet komulative të qëndrimit të saj aktual të politikës monetare në gjysmën e parë të vitit 2022

Turqia zëvendëson ministrin e Thesarit dhe Financave
02.12.2021

Turqia zëvendëson ministrin e Thesarit dhe Financave

57-vjeçari Nebati, i cili do të zëvendësojë ministrin e deritanishëm, ka shërbyer si zv/ministër i Thesarit dhe Financave

Anketë: 28 për qind e francezëve marrin para hua për t'i paguar faturat
01.12.2021

Anketë: 28 për qind e francezëve marrin para hua për t'i paguar faturat

Sipas anketës së publikuar nga kompania kërkimore Intrum, 28 për qind e të anketuarve janë shprehur se kanë marrë hua për të paguar faturat e tyre në gjashtë muajt e fundit

Banka Qendrore e Turqisë ndërhyn në tregjet e valutave të jashtme
01.12.2021

Banka Qendrore e Turqisë ndërhyn në tregjet e valutave të jashtme

Lira fitoi 6.27 për qind kundrejt dollarit duke arritur në 12.65 pas njoftimit