Избор од уредникот

„Разгледувајќи го изборот, ни стана јасно дека манипулацијата и злоупотребата на вистината е заедничка нишка во многу од главните приказни оваа година, од Русија преку Ријад до Силиконската Долина“

„Целта на оваа конференција е да се презентираат најновите согледувања од истражувањата на неолитот на Балканот, и тоа секоја година зема сè поголем замав и сè поголем е и интересот на колегите учесници на конференцијата“, нагласи Санев.

друго

- Демонстрантите, кои претежно ги сочинуваат лицата кои се преселиле во рурални подрачја поради високите наемнини во центрите на градовите во Франција, од Макрон бараат подобрување на економските услови.